Temperatur & Klimat på Rhodos

Den populära grekiska semesterön Rhodos har fantastiskt sommar väder, det varma vädret beror mycket på det sydliga läget i östra Egeiska havet, väster om Turkiet. Vädret på Rhodos är varmt och behagligt året runt, med sommarvärmen redan i april och svalkan kommer först i november.

Under december månad stänger Rhodos ner för vintern eftersom väldigt få turister finns på plats. Rhodos stad förblir livligt och ett stort antal av stadens butiker och hotell förbli öppna året runt. Med en genomsnittlig temperatur i januari på runt 12 ° C är det varma vinterklimatet fortfarande lockande för vissa besökare.

Om du tänker semestra på Rhodos någon gång mellan december och februari är förbindelsen lite krånglig och inga direkt flyg finns från Sverige. Bolagen börjar flyga i början av april till slutet av oktober. Besökare får flyga reguljärt till Aten och sedan inrikes med Aegean eller Olympic Airways samt Ryanair från Skavsta (april-oktober). Men det finns fortfarande mycket sol under vintersäsongen havet är dock inte liga behagligt att bad i, såvida du inte känner dig modig som lokalbefolkningen.

Sommar klimatet på Rhodos lockar flest turister och under denna värmebölja förhåller sig ganska höga temperaturer från juli till slutet av augusti med toppar på 40 ° C. Mängder av människor finns på stränderna för att njuta av den grekiska solen, men om du föredrar att sitta i skuggan så finns gott om platser där du kan koppla av och njuta av en mild sjöbris, och kanske en öl, drink eller frappe. Fler väljer att semestra på Rhodos under våren och hösten, när vädret är lite svalare och tilltalande för framför allt äldre besökare.

Du kan också boka en bad och sol resa under juni då det är lite svalare då Juli och augusti toppar värmen. Du kan leta efter bra hotellerbjudanden här.

rhodos_temp

klimattabell-rhodos