Resa till Rhodos

Rhodos ligger ca 260 havsmil sydost om Pireus och det finns anslutningar med mer än en färja varje dag på sommaren och minst en färja om dagen på vintern.

Det mest bekväma sättet att resa till Rhodos är förstås att flyga till ner till ön. Från Skavsta och Arlanda finns det direktflyg under sommarsäsongen och under vintern till El. Venizelos, den internationella flygplatsen i Aten där finns det mer än två flyg till Rhodos varje dag, året runt, det finns även flyg från Thessaloniki. Under sommaren finns det fler flygförbindelser med andra städer och öar i Grekland, även charterflyg från hela Europa landar på den internationella flygplatsen Diagoras. Från Sverige erbjuder flera av de stora arrangörerna resor men glöm dem vi rekommenderar att du ser efter vilka hotellerbjudanden som finns tillgängliga och spara pengar som du kan använda på semestern.

Det finns även lokala anslutningar, särskilt på sommaren, med flera öar i Dodekaneserna, Kykladerna och Kreta och öarna i norra Egeiska Havet samt med den turkiska kusten.

På ön finns det ett bra nätverk av offentliga bussar som förbinder huvudstaden Rhodos med turistorterna vid kusten, liksom med de viktigaste byarna i inlandet. Taxi är också ett populärt transportmedel, åtminstone för de destinationer som finns på kort avstånd. Det finns flera bil- och motorcykeluthyrningar på ön. Med moped eller motorcykel kan du ofta ta dig till mer avlägsna platser dit en buss eller bil aldrig skulle ta dig.

Det finns dagliga anslutningar från staden Rhodos med Lindos och Skala Kamiros med utflyktsbåtar. Från Skala Kamiros till Chalki går utflyktsbåtar varje dag. Mer information om ön hittar du på Rhodos & Me eller så kan du ladda hem en komplett reseguide om Rhodos.