Årstider på Rhodos

Vårväder (mars, april, maj)

Vädret under våren på Rhodos är fantastiskt, med mycket grönska och inte för varmt som det kan bli under sommaren. Det blåser relativt svaga vindar och under April och Maj månad är det ganska varmt under dagen med mycket solsken dock så blir nätterna kyliga. Det kan regna lite då och då med en medeltemperatur på ca. 18°C

 

Sommarväder (juni, juli, augusti, september)

Under sommaren blir det mycket varmt på Rhodos, solen steker och solen skiner varje dag. Det kommer ingen nederbörd under sommar månaderna och juli samt augusti är de varmaste månaderna på året. I Rhodos stad samt Prassonissi blir det lite behagligare med en uppfriskade nordlig vind mot Lindos som brukar vara helt vindstilla med temperaturer upp mot över 40 c under juli och augusti. Vattnet är alltid varmt och behagligt att bada i.

 

Höstväder (Oktober, November)

Hösten börjar någon gång i oktober med en första regnskur för att sedan bli mer frekvent, vinden blir sydlig och blåser ofta upp till storm 1-2 gånger under hösten.

 

Vinterväder (december, januari, februari)

Under vintern är det inte behagligt på Rhodos, mycket nederbörd och vind, den sydliga vinden för också med sig damm från Sahara och kan göra regnet smutsigt. Det blåser upp till storm 1-3 gånger med väldigt starka vindar och man ska vara mycket försiktig om man vistas ute till havs.

När är det då bäst att resa till Rhodos? Rhodos är alltid ett bra val för din semester enligt oss, här finns något åt alla, välj datum och säsongen efter vad du tycker är behagligt.